Tretmani

Masaža

Salon Macerat prava je oaza za opuštanje tijela i uma usred bučnog i kaotičnog grada. Glavna aktivnost salona jest pružanje opuštajuče masaže, aroma masaže cijelog tijela, parcijalne masaže pojedinih dijelova tijela, anticelulitne masaže nogu, masaže leđa i ruku, masaže nogu i stopala, masaže glave i vlasišta, gua-sha masaža.
U salonu Macerat koriste se isključivo nerafinirana prirodna biljna
hladno prešana ulja i macerati koja hrane i njeguju kožu.
Odabir ulja i macerata za masažu individualan je, te ovisi o klijentovom odabiru prema željama i potrebama.

Gua sha

Gua Sha, masaža lica stoljećima je dio beauty rutine Kineskinja, a izvodi se pomoću kamena od prirodnog žada, a namijenjen je nježnom struganju površine lica. Prednosti žada te ružičastog kvarca su što im je učinak na lice poput prirodnog  facelifta, a struganjem kamena po licu učiniti vašu kožu sjajnijom i zdravijom zbog boljeg protoka krvi i prirodne limfne drenaže. Masažom Gua Sha kamenom konturira se i redefinira oblik lica i opuštaju napeti mišići, poboljšava se cirkulacija i zateže se koža lica i brišu bore. Neki čak zagovaraju korištenje ovog drevnog kineskog pomagala pri pomoći s bolnih migrenama i glavoboljama te pritiskom na čeljust.

Cupping

Povlačenje vakuumskim čašicama po licu krv se nakuplja na jednom području i potiče se cirkulacija i stvaranje kolagena koji je ključan spoj u održavanju mladolikosti lica. Vakuumom se obavlja drenaža kako bi se tekućina koja uzrokuje natečenost lica uklonila. Konačni je efekt zategnutija koža lica, bolja cirkulacija, ‘življi’ ten, istaknutije jagodice i kosti vilice. Cupping lica ne bi trebao ostavljati masnice poput onog na tijelu, ali nerijetko se dogodi da zbog osjetljivost kože ipak ostaju tragovi. No, oni vrlo brzo nestaju.

Njega ruku

Tretman se sastoji od oblikovanja i njege noktiju ruku, njege i uklanjanja viška suhe kožice oko noktiju te lakiranja po želji

Njega stopala

Pedikura obično traje od 45 minuta do sat vremena. Estetska pedikura započinje ugodnom i relaksirajućom mirisnom kupkom. Nakon kupke i namakanja stopala odstranjuje se zadebljala koža. Skraćuju se i oblikuju nokti, obrađuje područje nokta i kožice.

Kreme za masažu umasiravaju se na samom kraju tretmana kako bi se stopala osvježila i relaksirala. Ako imate problema sa suhoćom stopala, pedikura može sadržavati i piling, masku za stopala ili pakung za stopala kako bi posebno omekšali i njegovali suhu kožu stopala. Takav se tretman posebno preporučuje osobama koje žele riješiti problem natisaka i ragada koje se dešavaju zbog pucanja suhe i dehidrirane kože. Tretman estetske pedikure možemo završiti s  nanošenjem laka.